Pages

esmaspäev, 27. august 2018

First (full) schoolday

Öösel umbes 4.30 ärkasin üles müristamise ja äikese peale. Ma polnud elus veel niiii valjut müristamist kuulnud, kui see öö. See oli ikka päris hull. Vihma sadas ka täiesti oavarrest, tol hetkel mõtlesin küll, et kooli lähen paksu jope ja pusaga. Aga oh ei, kell 7 oli kõik juba täiesti vaikne, ei mingit müristamist ega sadu. Siiski oli aga selline külm sügise ilm väljas küll. Ja kui kool lõppes, siis oli juba päike väljas ning nii soe, et oleks võinud vabalt randa minna. Koju jalutades, aga hakkas vihma täiesti lambist umbes viieks minutiks sadama. Väga huvitavad ilmad peaks mainima.

Igatahes, täna oli esimene pikk koolipäev, kus kõik tunnid toimusid ja saime aimu, kuidas meie tunniplaan siis tundub.
Nagu juba eelnevalt mainisin, siis 30min enne esimese tunni algust pidid kõik uued õpilased Career Centresse minema, saime seal rääkida, kuidas kool meeldib ja et nad panevad uutele õpilastele ka ainult meile mõeldud laua, et meil kindlalt kuskil istuda oleks. Pizzat ja mahla anti ka :)

Esimene tund oli keka, kus me saime oma riietusruumi lokkeri ning sellele ka luku koos kombinatsiooniga. Alguses ei saanud ma sellest süsteemist midagi aru, aga õnneks sain lõpuks ühe tüdruku abiga ikka pihta. Rohkem me selles tunnis midagi täna ei teinudki, kõik lihtsalt istusid tribüünidel ja olid telefonis. Vahepeal ütles Coach veel et, kui me puudume ükskõik mis põhjusel (v.a koolireisid) tunnist, isegi, kui puudumine oli tervislikel pōhjustel, siis tuleb need tunnid järgi teha. Päris karm.
Aga kolmapäeval kästi meil riided kaasa võtta, kuigi kolmapäeval natuke teised tundide ajad ja esimene tund kestab kõigest 35min.

Geomeetrias anti meile paber, peeglikomplekt ja mall, tegime sellega nagu kaleidoskoobi ning pidime leidma peegli abil mingeid kindlaid kujundeid, kindlate nurkadega. Raske küll polnud, samas oli ikka veel pigem sissejuhatav osa, aga ma ei tea hästi ingliskeelsete kujundite nimetusi, seega seda tuleb veel natuke tuupida.

U.S ajaloos algas tund sellega, et õpetaja proovis kõigi nimesid ära arvata, kui sa talle oma perekonnanime ütled. Enamusi ta siiski ei arvanud ära ja palus siis öelda eesnime esimene täht ja seda oli nii naljakas vaadata, kuidas  ta nii pingsalt mõtles, aga lõpuks alla andis ja lihtsalt huupi nimesid pakkuma hakkas.  Selle peale kulutasime tublid 10-15 min.
Ülejäänud tunni arutasime eelmises tunnis poolelijäänud küsimusi, mida tihti küsitakse USA elanikuks saamise testil vms ja minult ta küsis, kas Iowa pealinna tean. Õnneks vähemalt seda teadsin :D 

Edasi tuli mul see open campus ehk vaba ja ma lihtsalt istusin raamatukogus, jamasin oma arvutiga, sest see ei lae enam millegipärast ja peale seda tuli kohe lõuna.

Siin on nii tore see, et lõunal on nii palju erinevaid valikuid. Mingi jogurt, nagitsad, pizza, mingi soe toit oli veel täna, mingid magusad pallikesed, erinevad salatid, puuviljad pluss kõik tavalised puhvetikaubad, kommid, krõpsud jne. 
Me ostsime Dianaga oma toidud ära ja juba leidiski mu seminari tüdruk mu üles, ta tuli istus meiega uute õpilaste lauas ning sinna liitus veel palju cross country tüdrukuid. 
Liitusime ka Dianaga ühe cross country tüdruku OTP tiimiga, täpselt ei saanud küll aru, mis see on, aga pidi olema väga messy, kuid hullult lõbus :) samuti kutsus seminari neiu meid Dianaga homecomingule koos temaga :))

Peale lõunat näitas see sama seminari tüdruk meile näitlemisklassi ette, sest tal endal oli seal lähedal ka klass. Me Diangaga kuidagi nii suhtlesime ja kui klassi juurde jõudsime, siis lihtsalt astusime sisse. Tund käis ja saime aru, et olime hiljeks jäänud. Hakkasime kohe vabandma ja ütlesime, et ei leidnud klassi üles, kuigi ise me nagu kella polnud kuulnud ka. Siis see õpetaja ütles, et minu klassis te küll pole ja ma täpselt ei mäleta, mis aine ta ütles, aga näitlemine see küll polnud. Läksime siis tagasi uksest välja ja mõtlesime, et kuhu me minema siis peaks, tunniplaanil ju see sama klass kirjas. Siis kuidagi kella vaadates saime aru, et me polnud tundi hiljaks jäänud, vaid olime mingisse teisse tundi, mis veel lõppenud polnud, lihtsalt sisse marssinud. I’m sorry but we are the exchange students :D 
No suht kohe sai see eelnev klass igatahes läbi ja saime ikka sisse. Aga see tund, näitlemine oli reaalselt ilmselt kõige lahedam klass, kus ma üldse kunagi olnud olen. Tegime erinevaid tutvumismänge, mängisime ka killerit ja lihtsalt kogu õhkkond on seal nii vaba ja chill. Hetkel olen ülimalt ōnnelik, et vana klassi just selle vastu vahetasin!!!

Ingliskeeles tegime tervele vihikule sisukorra,igale teemale antud täpne arv lehti jne. Nii et enamus tunni tegelesime sellega. Aga praegu ilmselt inka ongi (huvitaval kombel) kõige raskem tund, neid ingliskeelseid termineid alusele, öeldisele, sihitisele jne lihtsalt ei tea ja siis on ka töökäsklusi raske järgida. Aga küll ma hakkama saan. 
Selles tunnis on õpetajal ikka hullult energiat ja motivatsiooni, see aitab kaasa :)

Eelviimane tund, economicsis õpetaja lihtsalt vaatas meie powerpointi slidesid enda kohta ja igal slidel peatus vähemalt viieks minutiks, ta tahab meist ikka kõike teada. Jõudsime alles poolepeale nii et homme vaatame neid edasi. Aga tegelikult on see õpetaja seal hästi tore, väga positiivne ja huumorit jagub kuhjaga. Ta tahvlil on alati selline sõna nagu SLED, mis on sõnum meile. Põhiliselt, et me ei ole perfektsed tema aines, aga me Suck Less Every Day.

Ja viimane tund oli tore yearbook. Ma sain mingi sellise arvuti, (siin kōik apple arvutid) kus klaviatuur ei töötanud ja käima läks ka miljon tundi. Muidu tegime seal sellist iseloomu testi, kus saad teada sinu peamise omaduse töös vms. See oli päris informatiivne. 
Pärast rääkisime veel, mida selleks tunniks vaja on edaspidi ja juba oligi kell 15.40 ehk tunnid läbi.
Siin on nii, et kui kell käib ja õpetaja endiselt räägib, siis lähevad kõik ära ja reaalselt lause võibki õpetajal seetõttu pooleli jääda. Inkas oli meil näiteks nii. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar